Onze Klanten geven
Winktel gemiddeld
een score van 8.2

Beoordeeld
8.2

Daar zijn we trots op!
10.000+ klanten recensies

Toners

Hieronder vind je de meest populaire merken in deze categorie. Klik op het merk om je zoekopdracht te verkleinen.

De meest gunstig geprijsde A-merk tonercartridges vind je bij Winktel

Volgens bevindingen van de Consumentenbond bestaan er aanzienlijke prijsvariaties in de wereld van tonercartridges. Zo presenteert de meest voordelige aanbieder cartridges tegen een prijs die 17% onder het gemiddelde ligt, terwijl de duurste leverancier een prijs hanteert die 15% boven het gemiddelde uitstijgt.

Winktel: Onbetwistbaar de goedkoopste

Bij Winktel blijven we vasthouden aan A-merk kwaliteit en voortreffelijke klantenservice. Wat ons echt uniek maakt, is ons assortiment van volledig werkende (!) ongebruikte, over-datum A-merk producten tegen zeer concurrerende prijzen. Wij zijn van mening dat de houdbaarheidsdatum van tonercartridges vaak slechts dient als een strategie om extra winst te genereren. Bij ons pakken we dat anders aan.

Het kan weleens voorkomen dat je bij ons een over-datum cartridge ontvangt, wat zowel onze kosten als die van jou laag houdt en bovendien overmatig gebruik vermindert. Wij bieden niet alleen de meest betaalbare prijzen, maar garanderen tevens een levenslange garantie op al onze tonercartridges, om ervoor te zorgen dat je steeds werkende  producten ontvangt. Een situatie waar iedereen van profiteert.

Daarnaast hanteren we een dynamisch prijsbeleid dat in real-time de marktprijzen volgt, zodat we altijd vooroplopen als het gaat om prijsvoordelen. Bij Winktel ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Waarom kiezen voor originele tonercartridges in plaats van huismerken?

Er zitten diverse voordelen verbonden aan het gebruik van originele tonercartridges ten opzichte van huismerkvarianten, waaronder:

 • Kwaliteitsverschillen: Originele tonercartridges zijn specifiek ontworpen en vervaardigd door de fabrikant van de printer, waardoor ze doorgaans een hogere kwaliteit bieden dan huismerkcartridges. Dit resulteert vaak in betere afdrukken en minder kans op storingen.
 • Betrouwbaarheid: Originele tonercartridges ondergaan uitgebreide tests en validatie door de printerfabrikant, wat de kans op problemen zoals lekkages en verstoppingen aanzienlijk vermindert.
 • Garantie printer: Het gebruik van huismerktonercartridges kan de garantie van je printer ongeldig maken als er problemen optreden. Originele tonercartridges zijn vrij van deze beperking.
 • Consistentie: Originele tonercartridges bieden een consistente kwaliteit en prestaties, terwijl de kwaliteit van huismerkcartridges kan variëren.

Hoewel huismerktonercartridges vaak voordeliger zijn dan originele cartridges, zijn er dus ook belangrijke redenen om te kiezen voor de originele varianten. Gelukkig betaal je bij Winktel vrijwel hetzelfde als de gemiddelde huismerk toner!

Bestaan er bepaalde tonersoorten die beter zijn dan andere?

Er bestaan diverse soorten printertoners, elk met eigen kenmerken:

 • Inkjet cartridges: Inkjet cartridges zijn nodig voor inkjetprinters om documenten en afbeeldingen af te drukken. Er zijn veel verschillende soorten inkjet cartridges beschikbaar
 • Laser toners: Laser toners zijn nodig voor laserprinters om documenten en afbeeldingen af te drukken. Er zijn verschillende soorten laser toners beschikbaar, zoals toners voor kleurenlaserprinters en toners voor monochrome laserprinters.
 • Drums: Drums zijn nodig voor laserprinters om de toner op het papier te krijgen. Er zijn verschillende soorten drums beschikbaar, zoals drums voor kleurenlaserprinters en drums voor monochrome laserprinters.

De keuze voor de beste toner voor je printer hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Zorg ervoor dat de toner compatibel is door gebruik te maken van onze handige keuzehulp-configurator.

Zijn er duurzame printertonercartridges beschikbaar?

Ja, er zijn duurzame printertonercartridges beschikbaar. Hieronder staan enkele manieren waarop printertonercartridges duurzamer kunnen zijn:

 • Hergefabriceerde tonercartridges: Dit zijn cartridges die zijn gerecycled en opnieuw zijn gevuld met inkt of toner. Deze cartridges zijn vaak goedkoper dan originele cartridges en zijn een duurzame optie omdat ze minder afval produceren.
 • Originele duurzame cartridges: Sommige fabrikanten bieden originele cartridges aan die duurzamer zijn dan traditionele cartridges. Deze cartridges zijn ontworpen om minder energie te verbruiken en minder afval te produceren.
 • Na- / hervulbare cartridges: Cartridges die kunnen worden bijgevuld met inkt of toner. Deze cartridges zijn een duurzame optie omdat ze minder afval produceren (denk Ecotank van Epson).
 • Cartridges met een chip: Sommige cartridges zijn voorzien van een chip die verbinding maakt met de printer en informatie bevat over de hoeveelheid inkt of toner die nog over is. Hierdoor kan de cartridge efficiënter worden gebruikt en wordt er minder afval geproduceerd.

Verder hebben wij, Winktel, een innovatieve benadering ontwikkeld om duurzaamheid te bevorderen. In plaats van het weggooien van verouderde inktcartridges, brengen we ze weer op de markt voor een voordelige prijs. Op deze manier streven we ernaar om bij te dragen aan het verminderen van buitensporige consumptie en tegelijkertijd een eersteklas product aan te bieden tegen een eerlijke prijs.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Het voornaamste onderscheid tussen een inktcartridge en een toner is dat een cartridge vloeibare inkt gebruikt, terwijl een toner gebruik maakt van poeder.

Het proces voor het vervangen van een tonercartridge kan variëren afhankelijk van het merk en model van je printer. Over het algemeen volg je deze stappen:

 1. Zet de printer uit: Zorg ervoor dat de printer volledig is uitgeschakeld voordat je begint.
 2. Open de printer: Open de klep of deksel van de printer om toegang te krijgen tot de tonercartridge.
 3. Verwijder de oude tonercartridge: Voorzichtig verwijder je de oude tonercartridge uit de printer. Dit kan inhouden dat je de cartridge moet ontgrendelen of losmaken volgens de instructies van de fabrikant.
 4. Schud de nieuwe cartridge: Sommige tonercartridges moeten voor gebruik voorzichtig worden geschud om de toner gelijkmatig te verdelen. Volg de instructies op de nieuwe cartridge of de printerhandleiding.
 5. Verwijder de bescherming: Controleer of er eventuele beschermende tape of labels op de nieuwe tonercartridge zitten en verwijder deze.
 6. Plaats de nieuwe tonercartridge: Plaats de nieuwe tonercartridge in de daarvoor bestemde sleuf in de printer. Zorg ervoor dat deze stevig op zijn plaats klikt of vergrendelt.
 7. Sluit de printer: Sluit de klep of deksel van de printer.
 8. Zet de printer aan: Zet de printer weer aan.
 9. Test de printer: Voer een testpagina of een testafdruk uit om te controleren of de nieuwe tonercartridge correct is geïnstalleerd en goed functioneert.
 10. Optioneel: Recycle de oude cartridge: Zorg ervoor dat je de oude tonercartridge op een milieuvriendelijke manier recyclet volgens de richtlijnen van de fabrikant.

Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke printer voor gedetailleerde instructies, omdat de procedure enigszins kan variëren tussen verschillende printermodellen. Ook raden we aan om op YouTube naar hulpvideo’s te zoeken doormiddel van de volgende zoekopdracht: “toner bijvullen (printer model)“. Dezelfde zoekopdracht in het Engels zal voor meer resultaten zorgen.

Een drum unit in printers is een essentieel onderdeel dat verantwoordelijk is voor het overbrengen van het tonerpoeder op het papier om afdrukken te maken. Het is een onderdeel van de printertechnologie die samenwerkt met de tonercartridge om tekst en afbeeldingen op papier te printen.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken en functies van een drum unit:

 • Beelddrager: De drum unit fungeert als de beelddrager. Dit betekent dat het een negatief elektrisch geladen oppervlak heeft dat gevoelig is voor licht. Tijdens het afdrukken wordt een laser of een ander lichtpuntje op de drum gericht om een elektrisch geladen afbeelding of tekst te creëren.
 • Toneroverdracht: Nadat de afbeelding of tekst op de drum is gecreëerd, wordt er tonerpoeder op de drum aangebracht. De tonerpoeder is positief geladen en hecht zich aan de delen van de drum die negatief geladen zijn. Dit creëert een afbeelding of tekst op de drum.
 • Overdracht naar papier: Het papier wordt vervolgens langs de drum unit gevoerd. Tijdens dit proces wordt het tonerpoeder van de drum overgebracht naar het papier. Dit gebeurt door middel van warmte en druk, waardoor het tonerpoeder smelt en permanent aan het papier hecht.
 • Herhaaldelijk gebruik: De drum unit kan meerdere afdrukken produceren voordat deze versleten raakt. Na verloop van tijd kan de drum verslijten of beschadigd raken, wat de afdrukkwaliteit kan beïnvloeden. In dergelijke gevallen moet de drum unit worden vervangen.

Verschil drum unit en tonercartridge

Het is belangrijk op te merken dat de drum unit en de tonercartridge afzonderlijke componenten zijn in veel laserprinters.

Terwijl de tonercartridge het tonerpoeder bevat dat wordt gebruikt om afdrukken te maken, bevat de drum unit de beelddrager en is deze verantwoordelijk voor het overdragen van het beeld naar het papier. In sommige printers zijn de drum unit en de tonercartridge echter gecombineerd tot één eenheid, waardoor het vervangen van de drum unit ook het vervangen van de tonercartridge inhoudt.

Het aantal pagina’s dat een tonercartridge kan afdrukken, varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • Type cartridge: Er zijn standaard tonercartridges en high-yield tonercartridges beschikbaar. High-yield cartridges bevatten doorgaans meer tonerpoeder en kunnen meer pagina’s afdrukken dan standaardcartridges.
 • Printermode: De afdrukmodus die je gebruikt, zoals conceptmodus versus kwaliteitsmodus, heeft invloed op het aantal pagina’s dat je kunt afdrukken met één cartridge. In de conceptmodus wordt doorgaans minder toner gebruikt, wat resulteert in meer afdrukken per cartridge.
 • Pagina-inhoud: Als je pagina’s afdrukt met veel afbeeldingen of grafische elementen, zal de toner eerder opraken dan wanneer je voornamelijk tekst afdrukt.
 • Papierformaat: Het formaat van het papier dat je gebruikt, heeft ook invloed op het aantal afdrukken per cartridge. Grotere pagina’s verbruiken meer toner.
 • Fabrikantspecificaties: De fabrikant van de tonercartridge geeft meestal een geschat aantal pagina’s op dat de cartridge kan produceren volgens ISO-standaarden. Dit wordt vaak aangeduid als de “paginarendement” of “paginaopbrengst.”

Wil je een specifiek aantal pagina’s weten? Dan kun je beter de specificaties van de fabrikant raadplegen.

Deze specificaties geven meestal een schatting van het verwachte aantal pagina’s dat je kunt afdrukken met die cartridge. Houd er rekening mee dat deze schattingen variabel kunnen zijn, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren en je specifieke gebruik. Het is dus een goede praktijk om bij te houden hoeveel pagina’s je daadwerkelijk hebt afgedrukt voordat je de cartridge moet vervangen.

Om het meeste uit je tonercartridges te halen en de levensduur ervan te verlengen, kun je de volgende tips en praktijken overwegen:

 • Selecteer de juiste afdrukmodus: Kies de afdrukmodus die het beste past bij je behoeften. Als de afdrukkwaliteit niet erg belangrijk is, kun je de conceptmodus gebruiken, wat minder toner verbruikt dan de normale of hoge kwaliteitsmodus.
 • Gebruik tonerbesparende lettertypen en lay-outs: Sommige lettertypen en lay-outs vereisen meer toner dan andere. Gebruik bij voorkeur lettertypen en lay-outs die zuiniger zijn om toner te besparen.
 • Print in zwart-wit: Als je documenten kunt afdrukken in zwart-wit in plaats van kleur, zal dit aanzienlijk minder toner verbruiken.
 • Voorbeeldweergave: Gebruik de voorbeeldweergave voordat je afdrukt om te controleren of het document er naar wens uitziet. Hiermee voorkom je onnodig afdrukken van foutieve of ongewenste pagina’s.
 • Dubbelzijdig afdrukken: Als je printer dubbelzijdig afdrukken ondersteunt, maak dan gebruik van deze functie om papier en toner te besparen.
 • Pas de helderheid aan: Pas de helderheid en het contrast van afbeeldingen aan voordat je afdrukt om ervoor te zorgen dat je niet meer toner gebruikt dan nodig is.
 • Gebruik economische modi: Sommige printers hebben speciale economische modi die minder toner verbruiken. Raadpleeg de printerinstellingen om te zien of deze optie beschikbaar is.
 • Houd de printer schoon: Regelmatig onderhoud van je printer, zoals het reinigen van de toner- en drumunit, kan ervoor zorgen dat de afdrukkwaliteit behouden blijft en dat de tonercartridge efficiënter wordt gebruikt.
 • Print regelmatig: Als je een laserprinter hebt, is het raadzaam om regelmatig kleine afdrukopdrachten uit te voeren om te voorkomen dat de toner opdroogt en verspild wordt.
 • Bewaar tonercartridges op de juiste manier: Als je extra tonercartridges hebt, bewaar ze dan op een koele, droge plaats en vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de verpakking is afgesloten om te voorkomen dat de toner uitdroogt.
 • Koop hoogrenderende (high yield) cartridges: Overweeg om high-yield (hoogrendement) tonercartridges te kopen als deze beschikbaar zijn voor jouw printermodel. Ze bevatten over het algemeen meer toner en gaan langer mee voordat ze moeten worden vervangen.

Door deze praktijken te volgen, kun je de levensduur van je tonercartridges verlengen en toner besparen, wat niet alleen gunstig is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Niet zozeer over datum; eerder defect.

Ondanks het poeder kunnen toners na verloop van tijd “over datum” raken, hoewel ze doorgaans een oneindige houdbaarheid hebben als ze correct worden bewaard / gebruikt.

De houdbaarheid van een tonercartridge kan variëren afhankelijk van het merk en het model van de cartridge, maar hier zijn enkele algemene punten om te overwegen:

 • Tonerpoeder klontert: Na verloop van tijd kan tonerpoeder in de cartridge klontjes vormen als gevolg van vochtigheid of temperatuurschommelingen. Dit kan de afdrukkwaliteit negatief beïnvloeden.
 • Minder scherpe afdrukken: Als een tonercartridge te oud is, kan de toner minder scherp en helder worden, wat resulteert in vervaagde of vlekkerige afdrukken.
 • Minder pagina’s per cartridge: Na verloop van tijd kan de toner in de cartridge verslechteren, waardoor je minder pagina’s kunt afdrukken dan wanneer de tonercartridge vers is.
 • Afdrukproblemen: Een oude tonercartridge kan problemen veroorzaken, zoals strepen, vlekken of vervaagde tekst op afdrukken.

Het kan dus weleens voorkomen dat jij een over datum toner bij ons koopt die niet werkt naar behoren.

Mocht dit het geval zijn: niet getreurd! Bij Winktel heeft elke klant recht op een werkend artikel, daarom bieden we levenslange garantie op alle toner- & inktcartridges. Na melding van een defect product sturen we z.s.m. een vervanging toe!

Je kunt ons eenvoudig een bericht sturen via de live chat of ons contacteren via ons contactformulier.

Om te controleren hoeveel toner er nog in een tonercartridge zit, kan variëren afhankelijk van het merk en model van je printer. Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren om dit in te zien.

 • Tonerstatus op het bedieningspaneel van de printer: Veel moderne printers hebben een ingebouwd display of bedieningspaneel waarop je de tonerstatus kunt bekijken. Je kunt door het menu navigeren om de tonerstatus op het scherm te zien. Raadpleeg de handleiding van je printer voor specifieke instructies.
 • Software op de computer: Sommige printersoftware op je computer kan de tonerstatus weergeven. Je kunt de printerstatus controleren via de software die bij je printer is geïnstalleerd. Dit kan een apart hulpprogramma of een printerstatusvenster zijn.
 • Webinterface van de printer: Sommige netwerkprinters hebben een webinterface waarmee je de tonerstatus kunt controleren. Dit kan worden geopend door het IP-adres van de printer in een webbrowser in te voeren. Van daaruit kun je de tonerstatus bekijken en eventuele waarschuwingen zien.
 • Tonerstatuspagina afdrukken: Veel printers bieden de mogelijkheid om een tonerstatuspagina af te drukken. Dit is meestal een rapport waarop wordt aangegeven hoeveel toner er nog in de cartridge zit. Raadpleeg de handleiding van je printer om te zien hoe je deze pagina kunt afdrukken.
 • Waarschuwingen op het scherm: Sommige printers geven automatisch een melding op het scherm weer wanneer de toner bijna leeg is. Dit kan je laten weten dat het tijd is om de tonercartridge te vervangen.
 • Tonerlampje of -indicator: Veel printers hebben een tonerlampje of -indicator dat gaat branden wanneer de toner bijna leeg is. De kleur of het knipperpatroon van het lampje kan aangeven hoeveel toner er nog over is.

Het is belangrijk om de tonerstatus regelmatig te controleren, zodat je weet wanneer het tijd is om de tonercartridge te vervangen.

Het is meestal een goed idee om een reserve tonercartridge bij de hand te hebben, zodat je niet zonder toner komt te zitten op het moment dat je deze het meest nodig hebt.