Onze Klanten geven
Winktel gemiddeld
een score van 8.2

Beoordeeld
8.2

Daar zijn we trots op!
10.000+ klanten recensies

Alle printertapes / cassettes

Hieronder vind je de meest populaire merken in deze categorie. Klik op het merk om je zoekopdracht te verkleinen.

De voordeligste printertapes bij Winktel

Op zoek naar hoogwaardige kantoorbenodigdheden die niet de bank breken? Bij Winktel ben je aan het juiste adres voor uitstekende afdrukkwaliteit zonder je budget te overschrijden.

Ons ruime assortiment omvat diverse soorten printertapes voor verschillende toepassingen. Of je nu je pakketjes wilt betepen met een gepersonaliseerde printertape verzendingen of tapes nodig hebt voor generieke archivering en organisatie, wij hebben het allemaal. Bovendien verkopen wij voornamelijk printbenodigdheden voor populaire printermerken, wat betekent dat je niet alleen bespaart op origineel, maar ook vertrouwt op compatibiliteit en betrouwbaarheid.

Winktel: Altijd de laagste prijs

Bij Winktel gaan we verder dan alleen het aanbieden van betaalbare printertapes. We hebben een geavanceerde dynamische repricermodule die in real-time de laagste prijzen hanteert.

Wat betekent dit voor jou als klant? Je betaalt nooit te veel voor hoogwaardige producten. Onze repricermodule volgt voortdurend de prijzen van concurrenten en past onze tarieven aan, zodat je altijd de beste deal krijgt.

Je kunt met vertrouwen bij Winktel winkelen, wetende dat je hoogwaardige producten ontvangt tegen de meest voordelige prijs op de markt. We geloven dat iedereen toegang moet hebben tot hoogwaardige kantoorbenodigdheden zonder financiële zorgen. Geniet dus altijd van de laagste prijs, telkens als je bij ons winkelt.

Wat valt er onder (printer)tapes?

Een tape is in feite een lange sticker op een rol of cassette die je vaak met een labelprinter op maat kunt knippen. Ze zijn er in diverse maten, kleuren en materialen, zoals papier, vinyl en polyester.

Belangrijkste verschillen tussen tapes & etiketten

Wat zijn nu precies de verschillen? Nou, printeretiketten hebben vaste maten en afmetingen, terwijl printertapes naar behoefte kunnen worden afgesneden.

Daarnaast zijn printeretiketten vaak gemaakt van papier of andere printvriendelijke materialen, terwijl printertapes bestaan uit plakkerige materialen die je kunt bedrukken.

Tot slot kunnen printeretiketten worden bedrukt met inkjet- of laserprinters, terwijl printertapes kunnen worden bedrukt met thermische overdracht of directe thermische printmethoden.

Waar worden ze voor gebruikt?

Printertapes zijn ideaal om items zoals dozen, kabels en andere oppervlakken te labelen. Hieronder een overzicht van wat er nog meer mogelijk is met tapes:

 • Labels voor voedsel: Wanneer je beperkte ruimte hebt in je keuken, is het vaak handiger om bepaalde voedingsmiddelen openlijk op te bergen. In deze gevallen kun je een labelmaker gebruiken om duidelijk te maken wat wat is.
 • Labels voor bestanden en mappen: Printer tapes zijn perfect voor het labelen van bestanden, mappen, kasten, planken en meer. De Brother P-touch TZe tapes zijn gelamineerd en hebben een unieke laminering die ze hitte-, kou-, water-, chemisch- en vervagingsbestendig maakt. Ze zijn extreem duurzaam, hebben een professionele afwerking en zijn verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren en breedtes om uit te kiezen.
 • Op maat bedrukte verpakkingstapes: Deze tapes worden gebruikt om dozen en pakketten te verzegelen en kunnen worden aangepast met logo’s, tekst en afbeeldingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder PVC, polypropyleen en papier.
 • Labels voor kabels en componenten: Pro tapes voor Brother labelprinters zijn ontworpen voor langdurige identificatie van elektrische/netwerkkabels en componenten. Ze zijn betrouwbaar en duurzaam.
 • Algemeen labelafdrukken: Desktop thermische labelprinters zijn klein en gemakkelijk te gebruiken. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, maar zijn zeer nuttig in kantooromgevingen.
 • Labels voor medische doeleinden: Printer tapes kunnen worden gebruikt voor het labelen van medische apparatuur, dossiers en andere items in een ziekenhuis- of klinische omgeving.
 • Labels voor industriële doeleinden: Printer tapes kunnen worden gebruikt voor het labelen van apparatuur, gereedschappen en andere items in een industriële omgeving.
 • Labels voor organisatorische doeleinden: Printer tapes kunnen worden gebruikt voor het labelen van items in een thuiskantoor, klaslokaal of andere organisatorische omgeving.

Over het algemeen zijn printer tapes veelzijdig en kunnen ze worden gebruikt in verschillende omgevingen voor labeling en identificatiedoeleinden. Het type printer tape dat je moet gebruiken, hangt af van het beoogde gebruik en het vereiste niveau van duurzaamheid.

Duurzame printertapes, bestaan die?

Zeker weten! Er zijn verschillende duurzame opties beschikbaar als het gaat om printertapes. Hier zijn enkele voorbeelden van eco-vriendelijke artikelen in deze categorie:

 • Papieren tape: Papieren tape is een veel milieuvriendelijkere alternatief voor conventionele tape, die gemaakt is van plastic. Het is biologisch afbreekbaar omdat het gemaakt is van plantaardig materiaal. Papieren tapes zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, lengtes en kleuren, en kunnen worden gebruikt voor het labelen van bestanden, mappen, kasten en meer.
 • Geplakt papieren tape: Geplakt papieren tape biedt ongeëvenaarde beveiliging en veerkracht. Het wordt geactiveerd met water en is gemaakt van papier, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor plastic tape. Geplakt papieren tape is ideaal voor het verzegelen van dozen en pakketten.
 • Op maat bedrukte papieren tape: Op maat bedrukte papieren tape is gemaakt van 100% duurzaam bronmateriaal dat gerecycled kan worden wanneer het op je dozen of enveloppen wordt aangebracht. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic tape en kan worden aangepast met logo’s, tekst en afbeeldingen.
 • Niet-versterkte papieren tape: Niet-versterkte papieren tape is voor 50% gerecycled en van nature biologisch afbreekbaar. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor versterkte tape, die gemaakt is van nieuw materiaal en niet van nature biologisch afbreekbaar is.

Over het algemeen is het gebruik van milieuvriendelijke printertapes een geweldige manier om je ecologische voetafdruk te verminderen en duurzaamheid te bevorderen.

Hoe herken je ze?

Het kan een uitdaging zijn om duurzame printertapes te identificeren, maar hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

 • Zoek naar milieuvriendelijke certificeringen: Sommige printertapes kunnen milieuvriendelijke certificeringen hebben, zoals de Forest Stewardship Council (FSC) certificering, wat aangeeft dat de tape is gemaakt van verantwoordelijk gewonnen hout.
 • Controleer de materialen: Duurzame printertapes worden vaak gemaakt van gerecyclede of biologisch afbreekbare materialen, zoals papier of op planten gebaseerde materialen. Zoek naar printertapes die van deze materialen zijn gemaakt.
 • Overweeg de duurzaamheid: Duurzame printertapes zijn vaak ontworpen om duurzaam en langdurig te zijn, waardoor de noodzaak voor frequente vervanging wordt verminderd. Zoek naar printertapes die bestand zijn tegen slijtage en scheur.
 • Zoek naar navulbare opties: Sommige printertapes kunnen worden bijgevuld, wat afval vermindert en duurzaamheid bevordert. Zoek naar printertapes die navulbare opties bieden.

Al met al is het belangrijk om onderzoek te doen en productlabels zorgvuldig te lezen om duurzame printertapes te identificeren.

We zijn er voor je!

Voor elk vraagstuk op werkdagen bereikbaar van 9:00 tot 17:30.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hier een overzicht van de grootste verschillen tussen tapes en etiketten:

Doel en gebruik:

Printertapes zijn hier de veelzijdige keuze. Ze passen zich aan aan verschillende labelbehoeften. Ideaal voor kantooromgevingen, ze kunnen worden gebruikt voor mappen, archiefkasten en meer. Gewoon afrollen en op maat snijden.

Printeretiketten hebben een specifiek doel. Ze zijn perfect voor gestandaardiseerde labels zoals verzendlabels, adreslabels en streepjescode-etiketten. Ze zijn al voorgesneden en klaar voor directe afdruk.

Ontwerp en formaat:

Printertapes zijn er in verschillende breedtes en lengtes, wat betekent dat je labels van verschillende groottes en vormen kunt maken, afhankelijk van jouw behoeften.

Printeretiketten komen in specifieke vormen, zoals rond, rechthoekig of vierkant. Consistentie is hier de sleutel.

Toepassingsgebied:

Printertapes zijn flexibel en hechten aan diverse oppervlakken zoals papier, karton en plastic. Ze zijn ideaal voor algemeen kantoorgebruik.

Printeretiketten zijn ontworpen voor specifieke toepassingen zoals productetikettering, verzending, inventarisbeheer en streepjescodes.

Afdrukmethode:

Printertapes kunnen worden bedrukt met verschillende soorten printers, waaronder labelprinters, thermische printers en zelfs sommige desktopprinters met de juiste instellingen.

Printeretiketten zijn specifiek gemaakt voor labelprinters, waardoor ze perfect zijn voor professionele, gestandaardiseerde labels.

Samengevat

Printertapes bieden flexibiliteit qua labelgrootte en -vorm, terwijl printeretiketten worden ingezet voor specifieke toepassingen waar uniformiteit en consistente labelafmetingen van cruciaal belang zijn. Kies degene die bij jouw behoeften past!

Printertape type Omschrijving Geschikte breedtes
Standaard tapes Standaard printertapes hebben vaak een breedte van 12 mm (1/2 inch) tot 24 mm (1 inch). Deze formaten worden veel gebruikt voor algemene labeltoepassingen, zoals het labelen van mappen, archiefkasten, snoeren en kabels. 12 mm (1/2 inch) tot 24 mm (1 inch)
Smalle tapes Smalle printertapes hebben meestal een breedte van 6 mm (1/4 inch) tot 9 mm (3/8 inch). Ze zijn geschikt voor fijnere toepassingen, zoals het labelen van kleine schakelaars, knoppen of elektronische componenten. 6 mm (1/4 inch) tot 9 mm (3/8 inch)
Brede tapes Brede printertapes hebben een breedte van 36 mm (1,5 inch) of meer. Deze formaten worden vaak gebruikt voor het labelen van grote objecten, zoals dozen, opslagcontainers en schappen. 36 mm (1,5 inch) of meer
Kabel- en snoertapes Speciale printertapes zijn ontworpen voor het labelen van kabels en snoeren. Ze hebben vaak een smalle vorm om gemakkelijk om kabels te kunnen worden gewikkeld en zijn voorzien van speciale kleefstoffen die langdurige hechting bieden. Variabel
Hittebestendige tapes Deze printertapes zijn ontworpen om bestand te zijn tegen hoge temperaturen, en ze worden vaak gebruikt voor het labelen van elektrische panelen, schakelkasten en industriële apparatuur. Variabel
Krimpbare labeltapes Krimpbaar labeltape is speciaal ontworpen om labels te maken die na verhitting krimpen en zich strak om het gelabelde object heen vormen. Dit wordt vaak gebruikt voor draad- en kabelmarkering in de elektrische industrie. Variabel
Zelflaminerende labeltapes Zelflaminerende tape combineert een printbare laag met een transparante lamineerlaag. Dit wordt vaak gebruikt voor het labelen van elektrische bedrading, panelen en componenten om ze te beschermen tegen vocht en slijtage. Variabel
Fluorescerende tapes Fluorescerende printertapes zijn verkrijgbaar in verschillende felle kleuren en worden vaak gebruikt voor markeren en signalering in magazijnen, op bouwplaatsen en in industriële omgevingen. Variabel
Reflecterende tapes Reflecterende printertapes zijn bedoeld voor gebruik in situaties waar zichtbaarheid bij weinig licht essentieel is, zoals verkeersborden, veiligheidsmarkeringen en reflecterende labels. Variabel

Of je printertapes opnieuw kunt gebruiken, hangt af van het type tape en de printer:

 • Navulbare cartridges: Sommige printers hebben navulbare cartridges die je kunt bijvullen met inkt of toner. Het bijvullen van cartridges kan geld besparen en afval verminderen.
 • Doorlopende labelmaker tape: Doorlopende labelmaker tape kan op de gewenste lengte worden afgesneden, zodat je het overgebleven tape kunt hergebruiken voor toekomstige labels. Dit kan geld besparen en afval verminderen.

Om ervoor te zorgen dat printertapes in goede conditie blijven en klaar zijn voor gebruik wanneer dat nodig is, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Hier zijn enkele tips voor het opslaan van printertapes:

 • Op een koele, droge plaats: Blootstelling aan hitte en vochtigheid kan printertapes beschadigen en hun kleefkracht aantasten. Bewaar printertapes op een koele, droge plaats, weg van direct zonlicht.
 • In hun originele verpakking: Printertapes worden vaak verpakt in beschermende containers die helpen om ze schoon en vrij van stof en vuil te houden. Bewaar printertapes in hun originele verpakking om ze te beschermen tegen beschadiging.
 • Houd ze uit de buurt van chemicaliën: Blootstelling aan chemicaliën kan printertapes beschadigen en hun kleefkracht aantasten. Bewaar printertapes uit de buurt van chemicaliën en andere stoffen die ze zouden kunnen beschadigen.

Het op de juiste manier opslaan van printertapes kan helpen om ervoor te zorgen dat ze in goede conditie blijven en klaar zijn voor gebruik wanneer dat nodig is. Houd altijd extra bij de hand voor het geval dat.

Het verwijderen van printertapes van oppervlakken kan lastig zijn. Hieronder een aantal tips die kunnen helpen, wees wel verstandig en test één van de methodes eerst op een klein oppervlak voordat je verder gaat:

 • Gebruik een föhn: Het verwarmen van de tape met een föhn kan de viscositeit van de kleefstof verminderen, waardoor deze minder plakkerig wordt en gemakkelijker te verwijderen is. Houd de föhn een paar centimeter van de tape en verwarm deze enkele seconden voordat je probeert deze te verwijderen.
 • Gebruik kookolie: Je kunt elke soort kookolie gebruiken om plakkerige etiketten en hun resten te verwijderen, maar olijfolie werkt bijzonder goed. Breng een kleine hoeveelheid olie aan op de tape en laat deze een paar minuten zitten voordat je probeert deze te verwijderen. Veeg eventuele overtollige olie weg met een schone doek.
 • Gebruik alcohol: Je kunt isopropylalcohol of een sterke drank, zoals wodka, gebruiken om etiketresten te verwijderen. Plaats een kleine hoeveelheid alcohol op een stuk keukenpapier of een doek, leg het over het plakkerige gebied gedurende enkele minuten en wrijf het dan weg.
 • Gebruik stoom: Stoom kan effectief zijn voor het verwijderen van stickers van ramen of het afhalen van etiketten van oppervlakken. Houd een stoomreiniger of strijkijzer een paar centimeter van de tape en laat de stoom de kleefstof doordringen. Schil dan voorzichtig de tape af.

Om een vastzittende of vastgelopen printertape uit een printer te verwijderen, volg deze stappen:

 1. Zet de printer uit: Voordat je probeert de printertape te verwijderen, schakel de printer uit om schade aan de printer of de tape te voorkomen.
 2. Open het tape cassette compartiment: Afhankelijk van het printermodel bevindt het tape cassette compartiment zich mogelijk aan de voor- of achterkant van de printer. Open het compartiment om toegang te krijgen tot het tape cassette.
 3. Trek het tape cassette recht omhoog: Trek voorzichtig het tape cassette recht omhoog uit het tape cassette compartiment. Er kan wat extra tape uit het cassette komen. Trek langzaam en voorzichtig om beschadiging van de tape of de printer te voorkomen.
 4. Maak het printeroppervlak schoon: Als de printertape aan het printeroppervlak vastzat, reinig het oppervlak dan met een zachte doek en een milde reinigingsoplossing om eventuele resten te verwijderen.

De meest populaire en toegankelijke software voor het ontwerpen van printertapes wordt vaak geleverd door de printerfabrikant zelf. Hier zijn enkele voorbeelden van populaire labelontwerpsoftware:

 • Brother P-touch Editor: Brother P-touch Editor is gratis software die wordt geleverd bij Brother labelprinters. Het stelt gebruikers in staat om labels eenvoudig te maken en af te drukken. De software biedt een breed scala aan lettertypen, symbolen en kaders om uit te kiezen, en het is compatibel met zowel Windows als Mac-besturingssystemen.
 • DYMO Label Software: DYMO Label Software is gratis software die wordt geleverd bij DYMO labelprinters. Het stelt gebruikers in staat om labels snel en eenvoudig te maken en af te drukken. De software biedt een breed scala aan lettertypen, symbolen en kaders om uit te kiezen, en het is compatibel met zowel Windows als Mac-besturingssystemen.
 • Avery Design & Print: Avery Design & Print is gratis online software waarmee gebruikers labels, kaarten en tags kunnen maken en afdrukken. De software biedt een breed scala aan sjablonen, lettertypen en afbeeldingen om uit te kiezen, en het is compatibel met zowel Windows als Mac-besturingssystemen.